Vacacnesenpau

Aquest estiu, també és un bon moment per a la solidaritat: acull un nen o nena refugiat sahrauí amb el Projecte Vacances en Pau

De nou, torna el Projecte Vacances en Pau, consistent en l’acollida de nens i nenes refugiats sahrauís per part de famílies catalanes, durant els mesos d’estiu. Enguany, sota el lema: ‘Acull un somriure’, durant els mesos de juliol i agost, 500 famílies catalanes podran acollir, fins a 500 infants, d’entre 10 i 12 anys, procedents dels campaments de refugiats a Tindouf, per tal que visquin un estiu en unes condicions diferents de les que viuen a la inhòspita hammada algeriana, al mig del desert.

Així doncs, a través del Projecte Vacances en Pau es dóna la possibilitat a la població infantil dels Campaments de Refugiats Sahrauís de deixar enrere temporalment, les dures condicions en les quals viuen; especialment als mesos d’estiu, durant els quals, les temperatures assolides als campaments poden arribar als 50 graus centígrads. Un cop arriben els infants a Catalunya, se’ls facilita l’accés a una atenció sanitària amb reconeixements mèdics generals a tots els infants i atenció especialitzada a aquells que ho necessitin; se’ls proporciona un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris encara que sigui amb caràcter conjuntural; es fomenta i impulsa l’apropament entre el poble sahrauí i el poble català, conscienciant la societat local sobre el problema que pateix el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys i es fa visible el suport del moviment solidari a l’única solució justa que hi ha per aquest conflicte: el procés d’autodeterminació del Poble Sahrauí.

Si esteu interessats, haureu de participar en una sessió informativa del projecte. Posteriorment, participareu en una o dues entrevistes amb els responsables del programa, en el municipi/zona i caldrà emplenar la sol·licitud d’acollida amb les dades de les persones que conviuran amb l’infant.

En definitiva, l’estiu també és un bon moment per a la solidaritat i amb el Projecte Vacances en Pau, podem posar el nostre granet de sorra perquè aquests nens refugiats sahrauís visquin les seves millors vacances. Sens dubte, una experiència inoblidable tant pels infants com per a les famílies acollidores.

En aquest enllaç, podeu informar-vos sobre la documentació requerida i els passos a seguir.

 

   CONTACTE