Square1

Aquest mes de juliol s’inicia el ‘Projecte Vacances en Pau’ amb l’objectiu d’acollir 500 infants refugiats sahrauís a Catalunya

Novament, aquest mes de juliol torna a posar-se en marxa el Projecte de Vacances en Pau, consistent en l’acollida de nens i nenes refugiats sahrauís per part de famílies catalanes, durant tot aquest mes i el proper d’agost. Enguany, sota el lema: ‘Acull un somriure’,500 famílies catalanes podran acollir, fins a 500 infants, d’entre 10 i 12 anys, procedents dels campaments de refugiats a Tindouf, per tal que visquin un estiu en unes condicions diferents de les que viuen a la inhòspita hammada algeriana, al mig del desert.

Els objectius del Projecte Vacances en Pau és donar la possibilitat a la població infantil dels Campaments de Refugiats Sahrauís de deixar enrere temporalment, les dures condicions en les quals viuen; especialment als mesos d’estiu, durant els quals, les temperatures assolides als campaments poden arribar als 50 graus centígrads. Un cop arriben els infants a Catalunya, se’ls facilita l’accés a una atenció sanitària amb reconeixements mèdics generals a tots els infants i atenció especialitzada a aquells que ho necessitin; se’ls proporciona un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris encara que sigui amb caràcter conjuntural; es fomenta i impulsa l’apropament entre el poble sahrauí i el poble català, conscienciant la societat local sobre el problema que pateix el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys i es fa visible el suport del moviment solidari a l’única solució justa que hi ha per aquest conflicte: el procés d’autodeterminació del Poble Sahrauí.

Si esteu interessats, no espereu més i animeu-vos a acollir nens i nenes sahrauís. Únicament, haureu de participar en la corresponent sessió informativa del projecte; en una o dues entrevistes amb els responsables del programai emplenar la sol·licitud d’acollida amb les dades de les persones que conviuran amb l’infant.

Des de sempre, Catalunya s’ha caracteritzat per ser solidària i per defensar els drets de les persones més vulnerables. Per això, projectes com el de Vacances en Pau tenen èxit al nostre territori. Fem que els nens i nenes refugiats sahrauís visquin unes vacances que segur que recordaran durant molts anys!

En aquest enllaç, podeu informar-vos amb detall del Projecte Vacances en Pau.

   CONTACTE