20155819 672555932943156 6309327215461939725 N

Barcelona acull uns 40 infants refugiats sahrauís, en el marc del projecte Vacances en Pau

Des de fa més de 20 anys, el projecte Vacances en Pau ofereix l’oportunitat a milers de nens i nenes refugiats sahrauís de deixar enrere, durant els mesos de juliol i agost, els campaments de refugiats d’Algèria per poder gaudir, durant aquest temps, de les condicions necessàries de nutrició; així com, de revisions mèdiques per comprovar el seu estat de salut i evitar el desenvolupament de possibles malalties.

Novament, un total de 500 famílies catalanes s’han mostrat solidàries i han decidit tornar a acollir nens i nenes sahrauís d’entre 10 i 12 anys; amb l’objectiu principal d’oferir-los i donar als infants una estada agradable i unes vacances d’estiu com es mereixen; evitant les elevades temperatures del desert -que arriben als 55 graus-, i deixant enrere durant aquests dos mesos, les mancances que pateixen ells i les seves famílies obligades a sobreviure exiliades des de fa 41 anys en campaments de refugiats a Tindouf (Algèria).

En aquests moments, els infants sahrauís ja estan gaudint de les seves vacances a Catalunya, durant les quals, participen en el dia a dia de les famílies acollidores, tindran l’oportunitat de conviure i intercanviar experiències amb els infants de la ciutat, etc. Però, a banda d’unes vacances lúdiques, també, com hem comentat, se’ls ofereix una atenció sanitària completa. Per exemple: durant aquests 2 mesos, els nens i nens passen revisions mèdiques, van a l’oculista, al dentista… Per tot plegat, aquesta experiència esdevé enriquidora, única i inoblidable tant pels nens com per a les famílies acollidores.

En definitiva, des de Vacances en Pau aprofitem per agrair la solidaritat de les famílies de Barcelona i de la resta de Catalunya per donar l’oportunitat als nens i nenes refugiats sahrauís de viure del millor estiu de les seves vides. Moltes gràcies de tot cor!

En aquest enllaç, us deixem un tastet de la celebració de la Festa pels infants sahrauís que passaran l’estiu a Catalunya.

 

   CONTACTE