IMG 20180404 WA0002

CONCENTRACIÓ EN SUPORT DELS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS D’GDEIM IZIK EN VAGA DE FAM

El passat dijous dia 5 d’abril el moviment solidari amb el Poble Sahrauí i la comunitat sahrauí a Catalunya es van concentrar davant el Consolat General del Marroc a Barcelona en suport dels presos polítics sahrauís en vaga de fam.

Alguns dels presos polítics sahrauís van començar el 9 de març un vaga de fam, per temps il·limitat. Les seves exigències són la realització d’un nou judici i el seu trasllat al Sàhara Occidental per tal de que les seves famílies no hagin de realitzar grans distancies per poder veure’ls.

Amb aquesta concentració volem denunciar la constant violació dels drets humans més bàsics dels presos polítics sahrauís. Se’ls hi nega la assistència medica més bàsica, una alimentació adequada i el dret a ser visitats regularment. Els seus familiars són coaccionats permanentment i se’ls dificulta les visites al haver-los traslladat a presons molt llunyanes a casa seva.

Volem exigir a la MINURSO (Missió de les Nacions Unides per al referèndum al Sàhara Occidental), per a que s’interessi d’una vegada per totes per aquesta situació i vetlli per l’estricte compliment de la legalitat internacional pel que a presos es refereix i el compliment del Dret Humanitari Internacional.

Llibertat per als presos polítics sahrauís!!!

   CONTACTE