Convocatòria de concentració del moviment solidari amb el Poble Sahrauí davant del Consolat del Regne del Marroc a Barcelona (carrer de la Diputació, 68), dimecres 12 de juny, a les 12’30h.

La setmana passada un grup de les forces auxiliars marroquines d’ocupació van donar una pallissa brutal a tres persones que havien anat a la ciutat d’Smara per rebre el pres polític i periodista sahrauí Salah Lebsir, alliberat després de complir quatre anys de condemna per participar en manifestacions pacífiques per l’autodeterminació del Sàhara Occidental. Segons fonts sahrauís, els tres sahrauís han patit fractures cranioencefàlica i en les extremitats,  la vida d’un d’ells corre perill.

Així mateix, les forces policials marroquines d’ocupació a la ciutat d’Al-Aaiun, capital del Sàhara Occidental, han bloquejat el trasllat d’una delegació d’activistes sahrauís defensors de drets humans en la seva ruta cap a la ciutat sahrauí d’Smara. La delegació d’activistes sahrauís pretenia arribar a Smara per participar en els actes de recepció del periodista i activista sahrauí Salah Lebsir.

Davant d’aquest nou episodi de repressió i violència i com a mostra de solidaritat amb la població sahrauí:

  • Manifestem la nostra preocupació davant de les constants violacions de drets humans que causen les forces de repressió del Marroc en els Territoris Ocupats del Sàhara Occidental.
  • Denunciem la impunitat marroquina emparada per altres governs, com els dels estats francès i espanyol.
  • Exigim la implantació d’un mecanisme internacional per supervisar els Drets Humans al Sàhara Occidental, així com la plena obertura del territori als mitjans de comunicació internacionals i a organitzacions de Drets humans.
  • Exigim al govern espanyol que assumeixi la seva responsabilitat com a potència administradora del territori del Sàhara Occidental en procés de descolonització.
  • Animem a la societat civil, com a organitzacions i càrrecs institucionals a denunciar les violacions dels Drets humans sobre la població sahrauí.
  • Demanem  que Parlament de Catalunya que dugui una política activa a favor del dret d’autodeterminació del poble sahrauí i que condemni l’ocupació marroquina del Sàhara Occidental.
  • Exigim que es paralitzi el comerç d’armes amb el Marroc, que s’aturi l’espoli dels recursos naturals i econòmics del Sàhara Occidental ocupat i que denunciïn i que es persegueixin als torturadors i als culpables de delictes com la vulneració dels drets humans.
  • Reiterem el nostre compromís de lluitar al costat del Front Polisario fins a l’alliberament total del Sàhara Occidental, donant suport a la reivindicació dels seus legítims drets civils i polítics, reafirmant el seu Dret d’Autodeterminació.
  • Així mateix, fem homenatge als màrtirs, als presos polítics i represalitats,  a la intifada i a la població refugiada que lluita cada dia per un Sàhara lliure!

Barcelona, 10 de juny de 2019

   CONTACTE