Sahara2

DEMÀ 24 DE JUNY ARRIBARAN, A L’AEROPORT DEL PRAT, ELS PRIMERS INFANTS SAHRAUÍS QUE PARTICIPARAN EN EL PROGRAMA ‘VACANCES EN PAU 2018’ A L’ESTAT ESPANYOL

El Consell de Ministres del dia 15 de juny va aprovar els requisits necessaris per a l’entrada de gairebé 5.000 menors sahrauís i els seus acompanyants, que enguany participaran en el programa d’acollida de menors “Vacances en Pau” en totes les comunitats de l’estat espanyol.

Demà diumenge 24 de juny sobre les 12 del migdia, arribaran els primers petits ambaixadors sahrauís a l’aeroport del Prat.

Els nens i nenes provinents dels campaments de refugiats sahrauís al sud-oest d’Algèria, arriben a Catalunya en diferents grups des demà fins el 3 de juliol. A l’aeroport del Prat els rebran els representants de les entitats catalanes solidàries amb el Poble Sahrauí i del Front Polisari a Catalunya, per acompanyar-los als diferents municipis, on seran acollits per famílies solidàries .

Els menors passaran dos mesos de la temporada estival al costat de famílies catalanes, evitant així les dures condicions del desert, on s’assoleixen els 55 graus a l’estiu, mentre esperen que la Comunitat Internacional resolgui el conflicte del Sàhara Occidental després de l’abandonament d’Espanya i la seva posterior ocupació pel Marroc i que es faci el referèndum d’autodeterminació del Poble Sahrauí.

Més informació a Coordinació Vacances en Pau: Mah Iahdih 670 936 582 / Susana Sanahujes 609 146 539

 

   CONTACTE