Seu Cuatrecasas 1

Els infants refugiats sahrauís ja estan gaudint d’un estiu inoblidable!

Ja tenim entre nosaltres, als nens i nenes refugiats sahrauís, gràcies a la col·laboració del Projecte de Vacances en Pau, organitzat per la Delegació del Front Polisario. Durant aquest mes de juliol i tot l’agost, de nou, 500 famílies catalanes tornaran a acollir 500 infants, d’entre 10 i 12 anys, procedents dels campaments de refugiats a Tindouf, per tal que visquin un estiu com cal; deixant enrere la inhòspita hammada algeriana, al mig del desert.

Mentre els infants refugiats sahrauís estiguin amb les famílies d’acollida catalanes podran viure un molt bon estiu; jugant, gaudint de parcs, rius, muntanyes, el mar i moltes altres coses que fins ara, només coneixien en els llibres escolars. A més, també, tindran l’oportunitat de conviure amb nens i nenes catalans/es per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent de la que veuen cada dia en els campaments de refugiats, on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

A banda dels aspectes lúdics, els nens i nenes refugiats sahrauís podran accedir a una atenció sanitària amb reconeixements mèdics generals i a una atenció especialitzada aquells que ho necessitin, per tal d’evitar el desenvolupament de futures malalties greus. També, se’ls proporcionarà un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris, encara que sigui amb caràcter conjuntural; es fomentarà i impulsarà l’apropament entre el poble sahrauí i el poble català, conscienciant la societat local sobre el problema que pateixen des de fa més de 40 anys.

En definitiva, l’acollida dels infants sahrauís, a través del projecte Vacances en Pau esdevé un símbol de solidaritat amb aquests nens/es, alhora que un clam per a la pau, contra la injustícia i la guerra.

Si voleu participar en el projecte ‘Acull un somriure’ de Vacances en Pau; encara sou a temps. Consulteu tota la informació en aquest enllaç.

   CONTACTE