Square2

Els nens i nenes refugiats sahrauís gaudint de ple de l’estiu amb les famílies d’acollida catalanes

Ja estem a punt d’iniciar el mes d’agost. Per tant, els nens i nenes refugiats sahrauís ja estan gaudint del seu segon mes de vacances amb les famílies catalanes que a través del projecte de Vacances en Pau, els han acollit.

Durant la seva estada, a banda de gaudir d’activitats lúdiques i conèixer altra cultura, els infants deixen de banda temporalment la dura realitat dels camps de refugiats, accedint a revisions mèdiques i seguint una alimentació equilibrada. Aquest programa es realitza des de 1994 i des de llavors, es compta amb la solidaritat i l’altruisme d’aproximadament 500 famílies catalanes que cada any es comprometen a garantir que aquests infants visquin un estiu com cal.

El projecte ‘Acull un somriure’ de Vacances en Pau no només busca ajudar, sinó fer que la problemàtica que viu el poble sahrauí des de fa 40 anys no caigui en l’oblit. El Sàhara Occidental va ser durant diverses dècades colònia espanyola i finalment, davant les pressions de Nacions Unides, l’Estat espanyol va abandonar el territori l’any 1976 i el control va passar a mans de Mauritània i el Marroc, país que actualment és l’ocupant de facto de gran part del Sàhara Occidental. Durant aquests 40 anys, la comunitat internacional ha reconegut el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, però no l’han pogut exercir davant la negativa marroquina de realitzar un referèndum.

Per tot plegat, volem continuar fent possible aquest projecte. Doncs, d’una banda permet als nens i nenes refugiats sahrauís gaudir de les vacances que es mereixen i de l’altra, posar de manifest la situació, en què, malauradament hi viuen.

Moltes gràcies a tots i totes per col·laborar!

 

   CONTACTE