65861652 1084543331744412 1362917947655323648 N

GIRONA, capital amfitriona de Vacances en Pau 2019

L’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) Girona amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i de la coordinadora d’ONG Solidaries de la ciutat i la complicitat dels ciutadans i ciutadanes gironines van organitzar LA TROBADA D’INFANTS SAHRAUIS DE VACANCES EN PAU 2019.

La jornada dels dia 21 de juliol, que va ser tot un èxit d’organització i participació, va començar amb una concentració reivindicativa per La Llibertat del Poble Sahrauí, a la Plaça del Vi.

    

En acabar la concentració i abans de començar el cercavila que ens havia de portar a la Devesa, els parlaments institucionals ens van recordar que hi ha un Poble, el Sahrauí que fa més de 44 anys que viu entre l’exili i l’ocupació; que hi ha un “mur”, el mur de la vergonya construït pel Marroc envoltat de milions de mines antipersones i que l’Estat espanyol que no ha reconegut mai la seva responsabilitat en el conflicte, mira cap una altre costat mentre el Marroc viola constantment els drets humans dels sahrauís i no respecte ni compleix cap de les resolucions dels organismes internacionals.

En acabar els parlaments el l’actor gironí Jordi Rico va llegir el manifest  que recordava que els sahrauís són els nostres refugiats.

Un cop a la Devesa els nens i les nenes sahrauís, acompanyats de les seves famílies d’acollida, quasi 2.000 persones van gaudir de nombroses activitats, espectacles, tallers …

Una gran trobada lúdica, però sobretot reivindicativa.

   CONTACTE