Imagen 238

Les famílies catalanes es tornen a mostrar solidàries acollint a nens i nenes refugiats sahrauís, a través del projecte Vacances en Pau

El Projecte Vacances en Pau, organitzat per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, en col·laboració amb una cinquantena d’associacions d’arreu de Catalunya, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes refugiats sahrauís i les seves famílies. Alhora, també esdevé un clam per a la pau, contra la injustícia i la guerra. Durant aquest mes de juliol i el proper d’agost, un total de 500 famílies catalanes tornaran a acollir nens i nenes sahrauís d’entre 10 i 12 anys; amb l’objectiu principal d’oferir-los i donar als infants una estada agradable i unes vacances d’estiu com es mereixen; evitant les elevades temperatures del desert -que arriben als 55 graus-, i deixant enrere durant uns mesos, les mancances que pateixen ells i les seves famílies obligades a sobreviure exiliades des de fa 41 anys en campaments de refugiats a Tindouf (Algèria).

Aquest projecte també pretén diagnosticar i tractar els aspectes sanitaris que presentin els infants, per tal d’evitar el desenvolupament de futures malalties greus. També, un cop arribin a Catalunya, se’ls proporcionarà un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris encara que sigui amb caràcter conjuntural; es fomentarà i impulsarà l’apropament entre el poble sahrauí i el poble català, conscienciant la societat local sobre el problema que pateix el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys i es farà visible el suport del moviment solidari a l’única solució justa que hi ha per aquest conflicte: el procés d’autodeterminació del Poble Sahrauí.

Finalment, el projecte Vacances en Pau també permet conèixer i intercanviar dues cultures totalment diferents, fet que enriquirà tant la família acollidora com la dels infants sahrauís. Sens dubte, una experiència inoblidable per a les dues parts!

No t’ho pensis més i aquest estiu ‘Acull un somriure’ amb el  projecte Vacances en Pau.

   CONTACTE