Alayoubi

MOR MOHAMED AYOUBI, PRES POLÍTIC SAHRAUÍ DEL GRUP D’GDEIM IZIK

El passat 21 de febrer moria a el Aaiun Mohamed Ayoubi,  primera víctima mortal del grup dels 24 presos d’Gdeim IZik.

Ayoubi va ser detingut, condemnat i empresonat injustament, jutjat il·legalment i víctima de nombroses violacions i tortures físiques i psicològiques durant la seva detenció per part de la policia marroquina durant el brutal desallotjament d’Gdeim Izik.

Mohamed El Ayoubi va ser condemnat a 20 anys de presó durant, el que després va ser anul·lat, judici militar, l’any 2011. Poc després va ser posat en llibertat condicional per problemes mèdics que no van ser tractats com calien, posant la seva vida en perill.

Tot i la seva ja malmesa salut va assistir a un segon judici l’any 2017 a la ciutat de Salé (Marroc) lluny del seu Sàhara Occidental on va denunciar tranquil·lament les tortures i violacions que va patir en el desmantellament d’Gdeim Izik. Va declarar però no va ser jutjat fins uns mesos després sense la seva presencia i el van tornar a condemnar a 20 anys, condemna que no es va executar pel seu ja molt delicat estat de salut.

El 22 de febrer d’enguany moria a l’Aaiun.

El moviment solidari amb el Poble Sahrauí de Catalunya i la població sahrauí resident a Catalunya  commoguts per la pèrdua de Mohamed Ayoubi, exemple de dignitat i resistència pacifica volem traslladar el nostre sincer condol a la seva família i amics.

La mort de Mohamed Ayoubi ens ha d’esperonar a no defallir en la lluita per un Sàhara Lliure, i ens ha d’enfortir per seguir reivindicant i exigint a les institucions internacionals que vetllin pel compliment dels drets humans al Sàhara Occidental, que denunciïn els judicis il·legals i facin tot el possible per impedir més violacions i tortures físiques i psicològiques al Poble Sahrauí.

#Sàhara Lliure

   CONTACTE