Sahara2

Què he de fer si vull acollir un nen o nena sahrauí, aquest estiu? Informa’t amb el Projecte Vacances en Pau

Com hem anat comentat, el Projecte Vacances en Pau consisteix en l’acollida de nens i nenesrefugiats sahrauís per part de les famílies catalanes, durant els propers mesos de juliol i agost. Ara bé, què has de fer si vols acollir?:

Les famílies interessades haurande fer una petita entrevista amb els membres del projecte Vacances en Pau, en la qual, s’emplenarà una sol·licitud d’acollida. L’única documentació requerida és el DNI dels sol·licitants i la targeta de la Seguretat Social d’un dels dos.  A grans trets, els requisits per ser família acollidora són:

  • Disposar d’una situació social i econòmica normal i estable.
  • Un habitatge en condicions adequades.
  • No importa si la família d’acollida és monoparental o si està formada per una parella del mateix sexe.
  • La família ha de dur a terme una entrevista amb el treballador social o psicòleg del projecte per tal que sigui informada del programa i decidir sobre la idoneïtat de la família.

A més, des de Vacances en Pau, t’ho posem ben fàcil, perquè ens encarreguem de trobar finançament per sufragar les despeses del viatge del nen o nena; tramiten la targeta sanitària que els permet entrar en el sistema sanitari del CatSalut; gestionemuna assegurança de responsabilitat civil dels infants; ens encarreguem de traslladar els infants des de l’aeroportfins al municipi on residirà l’infant i a l’inrevés el dia que marxen; organitzem les revisionsmèdiques i també, les activitats lúdiques i visites institucionals.

No t’ho pensis més i aquest estiu ‘Acull un somriure’ amb el Projecte Vacances en Pau. Amb la teva implicació aconseguirem que els infants refugiats sahrauís visquin un estiu com es mereixen.

   CONTACTE