5675729 1b8e086e F765 11e5 8a4d 9d182ae8b405 1

SOLIDARITAT AMB LA SRA. CLAUDE MAGIN-ASFARI

El Moviment Solidari amb el Poble Sahrauíi la comunitat sahrauí a Catalunyavolem mostrar tot el nostre suport i la nostra solidaritat amb la Sra Claude Magin-Asfari, esposa d’un dels presos polítics sahrauís del grup d’Gdeim Izik Naama Asfari, i també, com ell, una gran activista i fervent defensora dels Drets Humans.

Naama Asfari, detingut el 2010 junt amb els altres presos del grup d’Gdeim Izik va ser  condemnat a 30 anys de presó en un judici-farsa militar després d’un procés ple d’irregularitats i sotmès al llarg d’aquests anys a greus violacions de drets humans, amb tortures i un tracte totalment inhumà.

Claude Magin, desprès de dos anys sense poder visitar el seu marit, va ser expulsada per quarta vegada per les autoritats marroquines, fet que la va portar a prendre la decisió, el 18 d’abril, d’iniciar una vaga fam indefinida com protesta i fins que se li permeti l’entrada al Marroc per poder visitar-lo.

Per tot això  el Moviment Solidari amb el Poble Sahrauíi la comunitat sahrauí a Catalunya volem:

  • MOSTRAR el nostre suport a la vaga de fam de la Sra. Claude Magin i a totes les accions que es puguin realitzar per tal d’aconseguir que es preservin els drets humans dels presos sahrauís en general i en concret el dret a la visita dels seus familiars.
  • DEMANAR al govern francès, que vetlli pels interessos i per la salut de la ciutadana francesa, la Sra. Claude Magin. Que intercedeixi davant les autoritats marroquines perquè compleixin amb el dret internacional i així posin fi a la prohibició de que pugui visitar al seu marit.
  • DENUNCIAR la situació en la que es troben tots els presos polítics sahrauís en presons marroquines, on veuen dia a dia vulnerats els seus drets més bàsics, amb mals tractes i sense cap garantia per la seva dignitat ni els seus drets, ni per suposat per la seva vida.
  • REITERAR el nostre compromís, al costat dels germans i germanes sahrauís en la lluita, com diu la mateixa Claude Magin, “per amor a la justícia i per l’amor a la llibertat del poble Sahrauí en la lluita pacifica per la independència.

Naama Asfari en una carta que va escriure des de la presó de Salé a Rabat ara fa 2 anys, l’abril de 2016, ens deia:

El nostre poble és exemplar. Que la pressió no cessi fins a la llibertat total

AMB EL POBLE SAHRAUÍ FINS A LA LLIBERTAT TOTAL!!

LLIBERTAT PRESOS POLITICS SAHRAUIS JA!!!!

SAHARA LLIURE JA!!

SIGNEN: ACAPS Anoia – ACAPS. Federació – ACAPS Girona – Acció Solidària amb el Sàhara – APSS: Associació per al desenvolupament de Projectes Solidaris al Sàhara – Baix Penedès amb el Sàhara – Blanes amb el Sàhara – Camins Solidaris de Sant Joan Despí – Castelldefels Sàhara – Cooperació Osona Sàhara-COOOS – Esabar Saharaui Badalona Cooperación – Hammada, associació d’amigues i amics del Poble Sahrauí Camp de Tarragona – L’Hospitalet amb el Sàhara – Malgrat amb el Sàhara – Sabadell Acull Infants Sahrauis – Sant Cugat amb el Poble Sahrauí SCAPS – Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara – Santa Coloma amb el Sàhara – TAUN Sàhara – Una Finestra al Mòn – Vallirana amb el Poble Sahrauí – Wilaia Trab el Bidan. Mataró amb el Sàhara – Yalah, solidaris amb el poble Sahrauí.

   CONTACTE