Logo

VACANCES EN PAU, símbol de la solidaritat catalana amb el Poble Sahrauí

2019, un any més Vacances en Pau ha fet evident la solidaritat de Catalunya amb el Poble Sahrauí  acollint 474 nens i nenes sahrauís.

+ de 400 famílies catalanes han obert les portes de casa seva als nens i a les nenes sahrauís que van arribar dels campaments de refugiats de Tindouf i els han tractat com si fossin els seus fills i les seves filles, donant-les la possibilitat d’un estiu diferent i inoblidable.

    

+ de 50 associacions amigues del poble sahrauí i unes altres tantes entitats amb els seus voluntaris i col·laboradors han treballat tot l’any per fer possible l’arribada d’aquests infants, la seva estada a Catalunya, el gaudi d’activitats de lleure i la tornada amb la seva família carregats de noves experiències.

Les places i carrers de + de 150 pobles i ciutats han estat testimoni dels jocs, corredisses  dels somriures sahrauís i de l’intercanvi de les dues cultures.

                     

+ de 300 professionals mèdics: pediatres, professionals d’odontologia, d’oftalmologia, que durant els dos mesos han tingut cura dels infants i han contribuït, en molts casos desinteressadament, a millorar la seva salut.

 

+ de 150 empreses i autònoms han col·laborat solidàriament en les activitats de benvinguda i/o comiat dels nens i les nenes, a omplir les motxilles de tornada o organitzant activitats per ells i elles.

     

+ de 100 institucions locals i algunes comarcals  han col·laborat econòmicament en que els nens i les nenes sahrauís poguessin arribar a Catalunya.

Alguns dels infants probablement tornin el proper any, amb d’altres ens retrobarem en els campaments de refugiats quan les families acollidores viatgin per retrobar-se amb la seva nova família sahrauí, però tant de bo més aviat que tard puguem compartir tots i totes unes Vacances en Pau en un SÀHARA LLIURE.

   CONTACTE