Logo

VACANCES EN PAU, un programa Humanista. Editorial Butlletí Catalunya amb el Sàhara. Maig 2019

D’aquí a aproximadament 2 mesos correran pels carrers de poble i ciutats de tot Catalunya els nens Sahrauís, imatge que s’ha repetit al llarg dels últims 25 anys. Ho faran en el marc del programa Vacances en pau, que permet que aproximadament uns 500 nens passin les seves vacances en companyia d’altres tanta família solidàries de tots els racons de Catalunya.

Vacances en Pau no és un programa o projecte qualsevol és la síntesi de la col·laboració i cooperació Nord-Sud, en aglutinar tots els objectius marcats en les agendes de tots els organismes internacionals, destacant entre ells el desenvolupament humà i l’eradicació de la pobresa en el seu sentit més ampli de les zones deprimides del Sud.

No obstant això, Vacances en Pau, pel seu abast humanista, va més lluny que cap altre programa o projecte de cooperació, teixint relacions i vincles gairebé familiars entre persones de diferents cultures, religions, races, costums, idiosincràsies, formes de veure la vida i de caràcter.

Per a les autoritats i per la població Sahrauí en general, Vacances en Pau, és el projecte matriu de tots els programes de cooperació que es desenvolupen amb els Campaments de Refugiats Sahrauís. És la cooperació més directa possible, a l’implicar en primera persona a la totalitat de la població refugiada i alhora fa que altres persones molt distants en el sentit més ampli de la paraula coneguin la realitat i la situació del poble Sahrauí.

Els objectius de Vacances en Pau, són de sobres coneguts, dels quals podem destacar els més importants:

  • Treure als nens de la pitjor època de l’any en el desert
  • Permetre que convisquin amb una família d’una altra cultura i que a més s’empapin d’aquesta cultura
  • Interrelacionar-se amb altres nens i establir vincles d’amistat amb ells.
  • Veure i conèixer una altra part del planeta totalment diferent al que coneixen.
  • Practicar el segon idioma dels Sahrauís heretat de la metròpoli
  • Rebre una atenció sanitària en condicions
  • Accedir a una alimentació equilibrada
  • Crear lligams entre famílies i establir llaços i vincles perpetus
  • Gaudir d’un estiu diferent
  • Denunciar la situació en què viuen els nens, les seves famílies i el poble Sahrauí en general

Vacances en pau ha deixat constància durant els seus 25 anys de vida, en la versió actual de la més alta expressió de solidaritat desinteressada i humanista de milers i milers de famílies catalanes i de la societat civil catalana amb el poble Sahrauí, suplint en la mesura del possible el comportament inadequat dels diferents governs de l’Estat Espanyol. És per això, que des de CATALUNYA AMB EL SÀHARA, els animem a seguir contribuint al fet que Vacances En Pau segueixi alegrant l’estiu a molts nens Sahrauís i Famílies Catalanes.

   CONTACTE