IMG 6558

AMIGUES I AMICS DEL POBLE SAHRAUÍ TORNEN A CASA DESPRÉS D’UNA ESTANÇA SENSE INCIDÈNCIES ALS CAMPAMENTS DE LA DIGNITAT

Avui dimecres 11 de desembre a les 18.00 aterraran a la T1 del Prat a Barcelona les famílies i cooperants catalanes que aquests dies han visitat els camps de refugiats sahrauís a Tindouf.

Aquest grup de amigues i amics del Poble Sahrauí van tenir clar des d’un primer moment el obscurs interessos que s’amagaven darrera l’alerta d’amenaça terrorista a interessos espanyols en els campaments sahrauís i que no cedirien a les maniobres d’Espanya i el Marroc per aïllar el Poble Sahrauí.

Alerta d’amenaça sospitosa, com a mínim,  per com i quan es va anunciar. Es va fer pública el mateix dia que el ministre d’exteriors espanyol es reunia amb el ministre d’exteriors marroquí, en l’època de l’any en que més famílies viatgen als campaments a visitar els infants acollits durant l’estiu i les seves famílies, a pocs dies de la celebració del congrés del Front Polisari als territoris alliberats de Tifariti, quinze dies abans d’unes importants eleccions presidencials a Algèria país que acull els campaments de refugiats sahrauís,…

Però les alertes d’amenaça terrorista, lluny de l’objectiu amb el que van ser formulades, han reforçat més el compromís dels amics i amigues del Poble Sahrauí a Catalunya, un Poble que fa més de 44 anys viu entre l’exili i l’ocupació. No hi va haver cap cancel·lació, el contrari si hi hagués hagut temps material per obtenir el visat el nombre de persones a viatjar per reafirmar el seu suport a aquest poble hagués augmentat.

Fa poc més d’una setmana iniciaven el viatge que avui acaba i que els havia de permetre retrobar-se amb els seus amics i les seves amigues sahrauís, amb els infants que passen l’estiu a Catalunya i les seves famílies o per realitzar projectes de cooperació i solidaritat amb aquest Poble, projectes de sanitat, educatius, agermanaments,…

Un viatge i una estança en els campaments sahrauís que ha estat marcada per la seguretat en tot moment, sense incidències. , com sempre, res havia canviat d’ençà dels últims viatges que molts ja havien realitzat amb anterioritat.

   CONTACTE