IMG 6897

LA CARAVANA CATALANA AL SÀHARA. Editorial Butlletí Catalunya amb el Sàhara. Gener 2020

Fins al 2010 des de Catalunya era habitual que sortissin caravanes destinades als campaments de refugiats Sahrauís, compostes per entre 7 i 10 camions. Des d’aquest any, van deixar d’organitzar-se aquestes caravanes, bàsicament per falta de mitjans i de finançament.
La Caravanes que juntament amb el programa Vacances en Pau per a infants sahrauís constituïen la columna vertebral de la solidaritat catalana amb la lluita del poble Sahrauí, complien un doble objectiu, d’una banda portar ajudes necessàries per a millorar les condicions de vida dels refugiats, inclosos projectes socials encaminats a contribuir a l’enfortiment de la infraestructura sanitària i educativa.

D’altra banda la Caravana Catalana per La Pau, permetia a les entitats desenvolupar activitats de sensibilització i conscienciació i implicació de la societat civil catalana amb els problemes que ocorren en altres parts de món, així com inculcar a la població jove, a través dels col·legis els valors de solidaritat i ajuda als necessitats.

No obstant això, des de fa quatre anys diverses entitats d’amics de el poble Sahrauí, contra vent i marea, sense mitjans i sense finançament, s’han entestat a recuperar la caravana en el seu sentit més ampli i més profund. Sense pràcticament, suport oficial i comptant amb ajuts privats puntuals, han enviat durant els últims quatre anys almenys dos camions per any.

El seu titànic esforç, s’ha vist recompensat aquest any, gràcies a la donació de 5 camions, que acaba de realitzar el supermercat PLUSFRESC a l’ONG Lleida per a els Refugiats.

Aquesta significativa i important aportació, marcarà segurament un abans i un després en la recuperació d’aquest emblemàtic projecte Solidari: LA CARAVANA CATALANA PER LA PAU

Pots llegir el butlletí aquí

   CONTACTE