ORGANITZACIÓ I CONDICIONS ALS CAMPAMENTS DE TINDOUF

Els camps de refugiats sahrauís es troben situats a la regió de Tindouf al sud-oest d’Algèria. La població viu en tendes de campanya distribuïdes en cinc grans campaments o “wilaies” que tenen el nom de regions del Spahara Occidental: Aaiun, Auserd, Smara, Bojador i Dakhla.

Cada wilaia s’estructura en nuclis menors de població anomenats daires. La seva població és de diverses desenes de milers d’habitants.

La RASD i el Front Polisario tenen les seves bases en aquests campaments. S’hi troben també les dependències de l’ACNUR i d’algunes ONG que treballen amb la població sahrauí sobre el terreny. La seva capital administrativa és Rabouni, lloc on es troben els serveis de protocol, la presidència, els ministeris i les administracions dels serveis públics de la RASD. Per a la seva subsistència, tanmateix, depenen per complet de l’ajuda externa, en particular del govern d’Algèria.

Les condicions de vida són dures, no obstant això, a causa del llarg període que la població porta a la zona, s’ha aconseguit cobrir les necessitats bàsiques.

Els habitatges es construeixen amb tendes de campanya sahrauís que s’anomenen «haima». A cada haima se li afegeix amb freqüència una petita peça construïda amb toves i que fa les funcions de cuina. També s’hi han afegit altres construccions amb toves, que fan les funcions d’habitacions d’hivern i que solen definir un petit quadre de sorra a manera de pati interior.

Els Campaments de Refugiats Sahrauís estan situats en un lloc del desert anomenat Hamada. Aquest indret es caracteritza per l’enorme variabilitat tèrmica entre els dies i les nits, amb temperatures que, a l’estiu, superen amb facilitat els 50 graus a l’ombra, i que a l’hivern baixen per sota dels zero graus a les nits, amb manca d’aigua corrent.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Avís legal i condicions d’ús

Delegación del Frente Polisario en Catalunya
C/ Watt, 5
08014 Barcelona.
info@catalunyasahara.cat

   CONTACTE